Activiteiten

Het gebouw is beschikbaar voor een groot scala aan activiteiten. regelmatig wordt de kerk gebruikt voor trouwdiensten, herdenkingsdiensten of een uitvaartdienst. voor burgerlijk huwelijk moet vooraf toestemming van de gemeente worden aangevraagd.

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor muziekuitvoeringen, lezingen of exposities. het bestuur zal zelf ook komende jaren werken aan een cultureel programma waarin avonden worden georganiseerd waar muziek, kunst, religie wetenschap en poëzie elkaar kunnen ontmoeten.

Op de agenda van de website kunt u nagaan of de ruimte beschikbaar is en kunt u reserveren via het contactformulier.

Naast zangdiensten op 2e paasdag en 2e pinksterdag wordt er gedacht aan het organiseren van huiskamerconcert en Thaize Avond.

Bach verjaardag 21 maart

Alles stond er weer klaar voor, het verjaardagsconcert van Bach, Het kerkje aan de Maasdijk wat garant staat voor een gastvrije sfeer en een heerlijke akoestiek.

De groep muzikanten die graag wat van Bach wilde spelen of zingen was weer gegroeid. Leeftijd geen bezwaar met een pianist van 20 tot een accordeonist van 75. Een hoogtepunt van de avond was de uitvoering van een aria op Klarinet. Leonore van der Steenhoven liet horen dat ze dat instrument volledig beheerste in een trio met Dwarsfluit en piano.

De muziek wordt gespeeld door amateur muzikanten en dan valt er wel eens een noot op de grond. Maar in de ontspannen setting van het concert heeft iedereen daar begrip voor. Het blokfluitensemble Libramento gebruikte het totale spectrum van sopraan tot grootbas blokfluiten, die warme klank van deze houten fluiten past mooi bij de harmonie in de muziek van Bach.

Bij elkaar een veelzijdig programma met gitaar, accordeon, fagot, hobo, orgel en zang. Afgewisseld met informatie over de instrumenten of een korte toelichting op gespeelde muziek. We zitten in de lijdenstijd en dan mogen mooie stukken uit de Johannes en Mattheus Passion natuurlijk niet ontbreken. Een smaldeel van Collegium Altena liet horen hoe je met dynamiek en emotie een muzikaal verhaal kan vertellen, onder begeisterde leiding van gastdirigent/lid Pieter Swart.

21 maart is ook de dag van de poëzie, in het programma dus ook ruimte voor mooie gedichten zoals deze met een knipoog van Dries van Wissen

Gedachtig aan het lijden van de Heer
Bent u vast één van Bach zijn Passionen
In een stemmige omgeving bij gaan wonen.
En zette u zich daar met tranen neer.

Want hoe de Here leed, liet men u voelen
Door middel van keiharde houten stoelen.

Wij hebben kussens in de bank.
Tot volgend jaar


Kerst verhaal Glas in Lood

omdat er door Corona geen activiteiten mogelijk zijn zullen we komende adventsperiode het kerstverhaal projecteren op de glas in lood raam langs de Maasdijk. Van 17:00 tot 22:00 uur wordt het verhaal verteld.  Hierbij maken we gebruik van ontwerpen van Jan van den Berge en zijn een aantal afbeeldingen beschikbaar gesteld door www.jacobi.nl.

Open kerk

in de tijd van coronabeperking hebben we met de maatregelen van RIVM in gedachte besloten om de kerk op donderdagmiddag open te stellen voor max 3 personen voor mensen die even een moment van stilte en bezinning willen of een kaarsje willen aansteken. volg de instructie van de koster goed op.

open deur corona

Trouw lokatie

de kerk is een prachtige lokatie voor een kerkelijk huwelijk of huwelijks jubileum. Door de sfeer en compacte setting ook bij kleinere groepen maar ook tot 180 personen een fijne plek. Qua aankleding geluid en beeld is in overleg veel mogelijk om het naar wens van het bruidspaar te organiseren. Aanvaarding in overleg maar ook voor andere kerkgenootschappen willen wij gastvrij ontvangst bieden.

ook burgerlijk huwelijk is mogelijk al zijn we geen vaste trouwlokatie.

IMG_2156

Afscheid nemen

Door onze bijzondere ligging mogen wij regelmatig families  ontvangen voor een moment van afscheid voor mensen naar hun laatste rustplaats worden gebracht.

Die gastvrijheid willen we , in overleg , ook graag bieden aan mensen die niet voor  kerkelijke uitvaart kiezen. Met meeste uitvaartbedrijven hebben we korte lijntjes en eventuele koffietafel is in samenspraak met nieuwe kerk ook mogelijk.  Plechtigheid Kan op verzoek ook uitgezonden worden voor familie en vrienden die niet in gelegenheid zijn erbij te zijn.

Bach verjaardag  21 maart

Voor het eerst in 2018 hebben we de verjaardag van Bach gevierd. Een open podium waarin jonge en ervaren muzikanten muziek maken van J.S. Bach.  Orgel, koralen uit de Johannes Passion, blokfluit, zang, Viool, Gitaar, dwarsfluit, fagot.  En het pallet kan nog vergroot worden. Volgend jaar met poëzie en mogelijk nog andere instrumenten.  Aanmelden kan via contact formulier

27336334_1293946290705791_684953778454434278_n

5 mei concerten

in zowel 2017 als 2018 hebben we 5 mei concert georganiseerd.  Het eerste jaar in het teken van het Wilhelmus en in 2018 met het laatste oorlogsjaar als Thema.   Het programma is een mix van (amateur) muziek, lezing, poëzie en gezellige ontmoeting. Een mooie mix van  orgel,( samen)zang, blokfluit, Koperblazers, piano. Omdat 5 mei dit jaar op zondag valt slaan we een jaartje over.

30738491_1367568616676891_4827030216998446864_n

Kerst Concert

In een mooie regionale samenwerking hebben we een indrukwekkend klassiek koorwerk uit kunnen voeren in de oude kerk, Het Oratoria de Noël van  Saint Seant. maar ook enkele oud Hollandse en Amerikaanse kerstliederen.   Het kamerkoor Collegium Altena olv Aart Bergwerff begeleid op Frans harmonium en strijkkwartet en harp .  Het stuk is ook in Sleeuwijks kerkje uitgevoerd en delen in de kerstnachtdienst in Breda.

25592012_1724428594298337_4258730335239014296_n

De oude kerk met Sing in

mensen zingen graag. Zo hebben we op 16 maart 2019  singin gehad in country style. Jong en oud genoot van muziek, meezingen en sfeer en klank van ons gebouw.

75AE4706-C7D2-4D69-A030-2AC1BEB0EBFA

Concert Hanne de Vries: 18 november organiseren we een concert van Hanne de Vries in Aalburg. Hanne de Vries is een christen die door middel van muziek aan een ieder Gods liefde wil laten zien. Wordt jij enthousiast? Koop dan een kaartje en ga het zelf beleven. Wanneer je op de poster hieronder klikt vindt je meer informatie over het bestellen van de kaartjes.

Screenshot_6

Concerten: Het oude kerkje leent zich uitstekend voor muziekuitvoeringen. De komende jaren willen we daar een vast programma voor ontwikkelen en zo ruimte geven voor kunst en culturele evenementen in Aalburg.

. het lindeconcort

het lindeconcort

Trouwbeurs

om mogelijkheden van trouwen in onze kerk te onderstrepen is een mooie trouwbeurs georganiseerd samen met de nieuwe kerk.  Een show van bruidsjurken, wedding planners, een boerenbruiloft, een muzikant voor trouwplechtigheden. Een heel event

10365813_830729037001635_2028468638156344135_n

Trackbacks for this post

  1. Concert in Oude Kerk van Aalburg | Altenadigitaal

Comments are now closed for this article.