Verhalen van toen en nu...

Een gebouw van meer dan 400 jaar zit vol verhalen en geschiedenis. We zoeken naar die verhalen om die geschiedenis levend te houden.

Mooie verhalen, mooie foto’s, mooie herinneringen kunt u via dit forum met ons delen.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.200.86.95 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
(nog geen berichten)

Verbouwing:

Als bestuur van de oude kerk hebben we plannen gemaakt om de kerk beter bruikbaar te maken en toekomstbestendig.   Dat betekent naast het normale onderhoud van schilderwerk, Houtwerk, Metselwerk en leistenen dak ook verbouwingsplannen intern.

Voor de verbouwing kunnen we gebruik maken van giften van o.a. het Prins Bernard Cultuur fonds in kader van herbestemming buurtkerken.  De verbouwing verloopt volgens de volgende fasen

  1. verwijderen isolatie dekens plafond constructie
  2. Verwijderen  kerkraadsbanken in liturgisch centrum zodat meer ruimte is voor opstellen muzikanten maar ook bij begrafenis meer ruimte voor kist te plaatsen en te draaien.
  3. verwijderen kerkbanken onder het orgel zodat opstelruimte is voor rolstoelen en plek om koffie en boekentafel te maken
  4. aanpassen consistorie met extra toilet, grotere keuken en moderniseren verwarming
  5. Aanpassen van verlichting voorin de kerk.
  6. op wensenlijst staat nog aanpassen van gordijnen in de kerk en aanleggen van modernere geluid-, en beeld installaties.

aan buitenzijde

  • is schilderwerk uitgevoerd
  • is gevelvoegwerk gerestaureerd
  • is leistenen dak op consistorie gerestaureerd

Oude uurwerk is weer terug

In 2020 is het oude uurwerk weer teruggekomen naar de kerk van Aalburg. Het uurwerk is gemaakt in 1922 Door Eijsbout uit Asten, en heeft tot in de jaren 60 gefunctioneerd. Daarna heeft het jaren in het gemeentehuis van de voormalige gemeente Aalburg gehangen. Op dit moment wordt gewerkt om het weer als werkend uurwerk  achter in de kerk te monteren.