Wie muziek maakt, heeft waarschijnlijk ook muziek van Bach gespeeld.

Op 21 maart is de verjaardag van J.S. Bach. Stichting Oude kerk Aalburg organiseert dan jaarlijks een open podium concert. Door Corona kan dat dit jaar opnieuw niet doorgaan, juist nu de muzikanten snakken naar optreden. Hun inkomsten zijn vaak helemaal stil gevallen zonder concerten of festivals.

 

Op 12 en 13 maart worden in de oude kerk opnames gemaakt waar 17 muziekliefhebbers een stuk van J.S. Bach spelen. Er wordt gezongen en gespeeld op  o.a. Orgel, Gitaar, Dwarsfluit, blokfluit, hobo, fagot, accordeon en spinet.  Dit levert verassende muzikale combinaties op. De jongste muzikant is nog een tiener de oudste 60 plus. Er wordt gespeeld en gezongen door amateur en  professionele muzikanten.  Bijna alle muzikanten en de technici komt uit Altena of hebben daar hun roots. Omdat we wel met de spelregels van corona te maken hebben moeten de opnames allemaal apart gemaakt worden zonder publiek.

 

Altena TV is bereid om de opnames uit te zenden. In de  week van 15 tot 19 maart korte delen uit de opnames. Met als sluitstuk een volledig concert op zaterdag 20 maart. Zo is het concert voor iedereen in Altena te volgen. En we hopen volgend jaar weer een echt concert te kunnen geven, met weer nieuwe muzikanten die muziek van J.S. Bach willen laten horen aan heel Altena.

bekijk de promo op https://fb.watch/47o2BVl4LA/

 

Wilt u ons project wat voor groot gedeelte wordt gesponsord door de gemeente steunen dan kan dat door via deze code bedrag over te maken